Pavasaris ir pilns ar košu zaļumu un nerimstošām ilgām pēc vasaras. Šis ēdiens ir pavisam vienkārši pagatavojams, bet, lai neviltos garšā, ir svarīgi izvēlēties augstas kvalitātes produktus. Šajā gadījumā uzsvars ir uz olīveļļu, kas ir galvenais ēdiena elements un tā garšu pacels pavisam citā līmenī. Veikalos SKY atradīsiet plašu sortimentu ar Extra Virgin Olive oil jeb augstākā spieduma olīveļļām, ko pavisam noteikti nevajadzētu izmantot cepšanai, bet baudīt svaigu un ļaut tai papildināt dažādus ēdienus.
- 50 g salātu mikšļa
- 20 g spinātu
- 150 g sniega zirnīšu pākstu
- ½ tējkarotes cepamā pulvera
- 4 ēdamkarotes Extra Virgin (EVO) jeb augstākā labuma olīveļļas
- 50 g ciedru riekstu
- 70 g Parmas siera
- sāls
- svaigi malti melnie pipari
PAGATAVOŠANA
- Noblanšē sniega zirņus. Uzvāra ūdeni un pievieno tam cepamo pulveri. Cepamais pulveris palīdzēs zirņiem saglabāt to košo krāsu (tā ir ar visiem zaļajiem dārzeņiem, tos termiski apstrādājot). Zirņus vāra ūdenī aptuveni 2 minūtes, tad nokāš un skalo zem auksta ūdens.
- Bļodā kārto salātu miksli, spinātu lapas, sniega zirņu pākstis un Parmas sieru. Pāri ber ciedru riekstus.
- Pirms likšanas galdā visu pārlej ar augstāka labuma olīveļļu un pārber ar garšvielām.