Viss labākais grilam!

Klāt vasara, kas nozīmē – klāt arī grila sezona! Mēs esam parūpējušies, lai SKY lielveikalos Jūs vienmēr atrastu daudz un dažādām gaumēm atbilstošus, kvalitatīvus produktus, ko atliek vien likt uz grila un baudīt.

Grila karalis – steiks

Grilētiem dārzeņiem svarīgākā ir marināde, bet steikam galvenais ir labs gaļas gabals, tādēļ iesakām Jums izvēlēties Melnā Angusa steiku Tasmānijas piparu marinādē no #Melnā Govs.

Vidusjūras garša

Vēl viena šīs vasaras garša – garneles ar laimu un ponzu mērci. Iemarinējiet garneles uz 15 minūtēm marinādē, kas gatavota no ponzu mērces, laima, čili, sāls un kļavu sīrupa. Un tad uz grila. Nieka 4 minūtēs dzimst neatkārtojami garda, Vidusjūras garšu pielieta maltīte. Vēl tikai akcentam nedaudz svaiga koriandra.

Siers ar restītes nospiedumu

Ne visus sierus var grilēt, bet, kad atrasts īstais, kas pārlieku nekūst, maltīte jau ir gandrīz gatava. Atliek vien sieru biezā šķēlē atstāt uz uguns grilēties un sagatavot klāt salātus. Aromātiski vasaras tomāti, grilētas plūmes un nektarīni vai sulīgas zemenes. Kombinācija – grilēts siers, saldskābi augļi un balzametiķa mērce ir nepārspējama. Baziliks šeit ir ne tikai skaists dekors, bet arī garšas punktiņš uz i.

Vasaras siers

Vasarai piestāv izteiktas garšas sieri kopā ar kontrastējoši saldiem augļiem un dārzeņiem. Nepārspēta kombinācija ir mīkstais kazas siers, plāni sagrieztas krāsnī ceptas bietes un rukola vai jaunās biešu lapiņas. Tā bietes saldums sastopas ar siera skābeno sāļumu. To visu papildiniet ar nedaudz medu un valriekstiem kraukšķīgumam.

“Uguns” deserti

Arī deserts var tapt uz grila. Vai tie ir folijā ietīti banāni ar šokolādes gabaliņiem, grilēts ananass ar piparmētru cukuru vai vienkārši uz uguns uzsildītas vafeles ar apdedzinātu marshmallow un svaigām ogām. Klāt vēl tikai aromātiska melnās šokolādes mērce, pūdercukurs un svaiga piparmētra. Debesu garša!

“Uguns” dārzeņi

Kad domājam un runājam par grilēšanu, uzmanības centrā vienmēr ir gaļa vai zivs, bet – kur tad bez dārzeņiem. Ir tik ērti arī tiem atrast vietu uz dzīvās uguns, un bieži vien rezultāts ir tik gards, ka pavadoņa loma pārtop karaliskā ēdienā. Grilējot dārzeņus, galvenais ir marināde un pareizi izvēlēta uguns temperatūra. Kā būtu, ja jūs pamēģinātu dārzeņus grilam no Gatavots SKY!

Lai labi garšo!

Sky_logo-1.png
Sky_logo-1.png
Sky_logo-1.png

 Rīga: Kārļa Ulmaņa gatve 122  •  Hipokrāta iela 28  •  Krasta iela 79  

 •  Duntes iela 19a (i/c SKY&MORE)  •  Rīgas – Siguldas šoseja 8 (Berģi)  

+371 6786 0700       sky@sky.lv
Visas tiesības rezervētas © SKAI BALTIJA