Sastāvdaļas 4 porcijām:
- 4 jūras ķemmītes
- 50 g pākšaugu maisījuma
- 5 daiviņas melnā ķiploka
- 2 olu baltumi
- 2 ēdamkarotes pūdercukura
- 1 ēdamkarote aveņu etiķa
- dilles
- sāls
- pipari
- olīveļļa
Pagatavošana:
- Jūras ķemmītes izņem no vākiem, noņem gredzenu un mazo gabaliņu no ķemmītes miesas. Kārtīgi nosusina.
- Ķemmītes apsmērē ar eļļu, pārber ar sāli un pipariem un apcep uz sausas uzkarsētas pannas no abām pusēm zeltainas.
- Pākšaugus novāra. Gataviem pākšaugiem pievieno sagrieztus melnos ķiplokus, sāli, piparus un nedaudz olīveļļas. Pievieno sakapātas dilles.
- Olu baltumus saputo, pievienojot šķipsnu sāls. Tad tiem pievieno pūdercukuru un aveņu etiķi.
- Sākot ar mērci, visu kārto jūras ķemmīšu vākos.