Pavasarī saule atver cilvēku sirdis un dvēseles un visi kļūst skaistāki. Lai saules efekts būtu vēl redzamāks te viena recepte salātiem, kas ļaus mums visiem uzplaukt kā puķēm pavasarī. Veselīgie skaistumsalāti!
Sastāvdaļas:
• 400 g auzu pārslu
• 1 l apelsīnu sulas
• buntīte piparmētru
• 100 g grauzdētu mandeļu
• Ogas un sezonas augļi, sagriezti gabaliņos
Pagatavošana:
Auzu pārslām pārlej apelsīnu sulu un atstāj pa nakti mērcēties. Sulai pilnībā jānosedz auzas un jābūt vismaz 1,5 cm pa virsu.
Nākamajā rītā auzas vairākas minūtes maisa, lai no tās kļūtu krēmīgas. Ja tās ir saķepušas, tad noteikti jāpievieno vēl apelsīnu sula. Konsistencei jābūt tādai kā vārītai auzu putrai ar pienu vai jogurtu. Saķepušas tās nebūs garšīgas.
Visus augļus sagriež kubiņos un pievieno auzu pārslām. Daļu ogu, mandeļu un piparmētru lapiņu iemaisa auzu pārslās. Daļu atstāj dekorēšanai un pārber pa virsu.