Spānijas sieri ir tikpat niansēti, daudzveidīgi un garšīgi kā franču, itāļu un britu sieri. Un, lai gan nevar noliegt, cik labs ir Manchego, ir vēl daudz citi – vismaz 150 spāņu siera veidi ar tik daudz atšķirīgu garšu un tekstūru, ko atklāt!
Fresko siers netiek izturēts vispār, to bieži ēd dažu dienu laikā pēc izgatavošanas, tāpēc to parasti var atrast tikai tajā Spānijas reģionā, kurā tas ir ražots.
Tierno (kas burtiski tulkojas kā “maigs”) tiek izturēts mazāk nekā divus mēnešus, tas ir ļoti krēmīgs un bagātīgs.
Semi-curado ir pusciets, izturēts apmēram piecus mēnešus.
Curado – ciets, riekstains siers, kuru nogatavina piecus mēnešus un ilgāk.
SKY lielveikalos Jūs atradīsiet dažādus pārsteidzošus spāņu sierus, taču, ja īsti nezināt, ar ko sākt, iesakām mūsu iecienītākos: aitas sieru ar trifelēm, aitas sieru ar melnajiem ķiplokiem, siers, kas nogatavināts vīnā Murcia, kā arī sieru Cabrales DOP.