Trifele – reta sēne ar bagātīgu un izsmalcinātu aromātu, ko atliek vienreiz nogaršot, lai saņemtu unikālu gastronomisku iespaidu.? Tā aug zem zemes brīvā dabā un, lai to atrastu, tiek rīkotas īstas medības ar speciāli apmācītiem suņiem.
Pazīstamākie trifeļu veidi ir: melnā vasaras, melnā ziemas, melnā Burgundijas un retākā, dārgākā no visām – baltā. Katram veidam ir sava sezona un reģions, kur tā atrodama. Trifelēm piemīt spēcīga sēņu smarža un riekstu garša, kas padara to par lielisku papildinājumu daudziem ēdieniem, piemēram, pastai, kartupeļiem, olām, gaļai, salātiem un pat desertiem.
Nav noslēpums, ka delikateses cena konkurē ar zeltu, atbilde slēpjas sarežģītajā iegūšanas procesā un īsajās ražas novākšanas sezonās. Trifeles cena izsoļu tirgos svārstās no 300 līdz pat 7000 eiro par kg.
Šī retā delikatese spēj pārvērst visparastāko ēdienu par īstu gastronomijas šedevru.
Izmēģiniet pasta Fettuccine ar trifelēm:
Sastāvdaļas:
- 500 g svaigā olu pasta Fettuccine (Rana)
- 180 g Urbani melno trifeļu un šampinjonu mērces
- Extra Virgine Olīveļļa
- Sāls
Pagatavošana:
Sakarsē dažas minūtes pannā Urbani melno trifeļu un šampinjonu mērci. Tad pastai pievieno mērci un olīveļļu. Servē un izbauda! Iesakām kopā ar Barolo.
SKY piedāvā plašu Urbani produktu izvēli klientiem, kuri meklē augstas kvalitātes delikateses elegantā iepakojumā, kas garantē maksimālu svaigumu un kvalitāti. Esam pārliecināti, ka labākās maltītes sākas ar izcilām sastāvdaļām.