Itāļu mērces piccata šarms slēpjas pagatavošanas vienkāršībā un maltītes izsmalcinātajās garšās. Mērces spilgtākās rakstura īpašības atrodamas sviestā, citronu sulā, garšvielās un kaperos, turklāt tā ir lieliska kombinācija ar teļa gaļu.
Sastāvdaļas (4 porcijām):
- 4 teļa gaļas eskalopi
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 150 g miltu
- 1 tējkarote kaltētu ķiploku
- ¼ tējkarotes čili pārslu
- 2 ēdamkarotes svaigu timiāna lapiņu
- 30 g rīvēta Parmas siera
MĒRCEI
- 3 ēdamkarotes sviesta
- 2 daiviņas ķiploku
- 2 ēdamkarotes citronu sulas
- 2 ēdamkarotes kaperu
- 4 citrona šķēles
- sauja sakapātu pētersīļu
- 150 ml buljona
- 1 ēdamkarote medus
Pagatavošana:
- Teļa gaļu ar gaļas āmuriņu izdauza pēc iespējas plānu, bet lai nejūk ārā. Apsāla un appiparo.
- Lēzenā traukā sajauc miltus ar kaltētiem ķiplokiem, čili pārslām, sakapātu timiānu un Parmas sieru.
- Pannā lej nedaudz olīveļļas un sviesta. Katru teļa gaļas gabaliņu no abām pusēm panē miltu maisījumā un cep no abām pusēm zeltainu. Noņem no pannas un atliek malā.
- Pagatavo mērci. Tajā pašā panna pievieno atlikušo sviestu un saspiestas ķiploka daiviņas, apcep. Tad pievieno pārējās sastāvdaļas, citronu sulu, kaperus, citrona šķēles, buljonu un medu un visu vāra, līdz mērce nedaudz sabiezē. Tad pannā liek atpakaļ teļa gaļu un pasniedz.
Lai labi garšo!