Sveiciens Starptautiskajā vegānu dienā! Šajā datumā gribam jūs iedvesmot ar vienu gardu vegānisku recepti – tako laiviņas.
SASTĀVDAĻAS:
- 500 g brūno šampinjonu
- 1 ēdamkarote brūnā cukura sīrupa
- miziņa no ½ citrona
- 2–3 zariņi timiāna
- 30 ml olīveļļas
- sāls
- nedaudz svaigu salātlapu vai kale kāpostu
Zaļajam humusam:
- 2 bundžas turku zirņu
- sula un miziņa no ½ citrona
- bunte pētersīļu
- 2 ēdamkarotes tahini pastas
- 1 ēdamkarote brūnā cukura sīrupa
- 1 svaigs čili bez seklām
- sāls pēc garšas
PAGATAVOŠANA:
- Pagatavo humusu. Blenderī liek visas sastāvdaļas un blendē, kamēr iegūta zīdaina un maiga konsistence. Pagaršo un noregulē garšu, attiecīgi pievienojot vēl citronu sulu, sāli un cukura sīrupu.
- Pannā uzkarsē olīveļļu un apcep šampinjonus. Kad tie brūni, pievieno citrona miziņas, cukura sīrupu un sāli. Vēl minūti pacep, lai sēnes karamelizējas.
- Pilda tako laiviņas, apakšā liekot nedaudz salātlapu, tad humusu un pa virsu sēnes.