Saules ar katru dienu ir vairāk, zvirbuļi jau piečivinājuši visus Rīgas parkus un zosis bariem vien, priecīgi klaigājot, atgriežas no dienvidiem. Pavasaris būs, tādēļ aicinām – nosvinēsim to. Aprīlis nāk ar pirmajiem pavasara svētkiem – Pūpolsvētdiena, Lieldienas, tad Maijs ar baltā galdauta svētkiem un Mātes dienu, tam seko Vasarssvētki un Jāņi. Iemeslu lielām svinībām netrūkst, bet …. nav jau vajadzīgi sarkani datumi kalendārā, lai svinētu dzīvi. Mēs aicinām svinēt saulainu dienu un pirmās uzziedējušās narcises, pumpuru sprādzienu kokos un no darba kolēģa saņemto smaidu, bērnu labās atzīmes un vienkārši to, ka tik labi ir būt kopā ar draugiem un ģimeni.
Svinēsim to, ka pavasaris ir klāt. Tas uzplaukst arī mūsu facebook/instagram kontā. Katrs ieraksts vēstī, ka pirmā pavasara raža jau ienākusies un laiks atgriezties pie svaigiem dārzeņiem, veselīgiem piena produktiem un salātiem katrā ēdienreizē.
Par godu pavasarim šajā numurā jūs tuvāk iepazīstinām ar zīmolu LEONARDI – izcilu balzametiķi, kas radies un joprojām tiek ražots ģimenes uzņēmumā Modenas reģionā Itālijā. Ar šo balzametiķi katrs produkts, kam to pievienosiet, atklāsies jaunās, vēl nezināmās garšas niansēs.
Vēl viens ārzemnieks – GIMAR, kura produkti atrodami gan sveramajā vitrīnā, gan fasēto zivju stendā mūsdienīgās, ērti lietojamās paciņās. Jebkuri salāti un uzkodu plate leposies, ja tai pievienosiet kādu no GIMAR produktiem.
Tagad par vietējās izcelsmes pavasara vēstnešiem. Īsts Latvijas lepnums – PURE Chocolate košās trifeles tagad tērpušās jaunajā, īpaši pavasarim radītajā iepakojumā ar puķēm un putniem. PURE Chocolatearī ir PAR dzīves svinēšanu, tādēļ katru savu šokolādes trifeļu kasti parasta ar – “Celebrate any moment” – “Svinam ik mirkli”. Straupes pienotavas gardie un kvalitatīvie sviesti ar dažādām garšām, un bērnības garša – biezpiena krēms ar rozīnēm.
Šis ir arī Lieldienu laiks. To aicinām pavadīt īsti ģimeniski. Ieprieciniet bērnus ar zaķa sarūpētiem Gut Springenheide šokolādes oliņu groziem īstās olu čaumaliņās vai Gatavots SKY bulciņām – zaķīšiem. Klājiet galdus bagātīgi ar mūsu Gatavots Sky meistaru sarūpētajiem gardumiem – pildītām olām, bagātīgiem salātiem un īstu sviesta kēksu. Krāsojiet olas, mielojieties ar vēl vienu bērnības garšu – vārītu iebiezināto pienu Magnum vai pamēģiniet paši saviem spēkiem pagatavot pashu (recepti meklējiet mūsu mājas lapā recepšu sadaļā). Ja nu nesanāk, tad Gatavots Sky meistaru gatavotā pasha ērtos porciju trauciņos, Jaunpils gardais deserts ar želejas gabaliņiem vai kārtīgs vaniļas saldējums ar burvīgu Pūre zemeņu, ķiršu vai ābolu mērci būs tikpat labs Lieldienu deserts.
Aicinām arī uzsākt grilēšanas sezonu, lielisku veidu kā sanākt kopā ar draugiem un nosvinēt pirmo silto vakaru vai kārtīgi nostrādātu darba nedēļas noslēgumu. Gatavots Sky šašliku klāstā 4 gados pārbaudītas garšas – jūsu pašu iecienītāko produktu izlase.
Un, protams, jaunumi no vīnu pagrabiem. Šoreiz Jāņa Kaļķa pavasara vīnu izlase.
Pavasaris ir klāt! Baudiet!
Jūsu SKY