Jaunā gada brīvdienu vakariem piestāvēs kulināriju eksperimenti virtuvē. Šoreiz piedāvājam uzburt sāļās “Vecrīgas”, kas pildītas ar gaisīgu aknu pastēti.
Sastāvdaļas (~20 kūciņām):
MĪKLAI:
- 110 g sviesta
- 120 ml ūdens
- 120 ml piena
- ½ tējkarotes sāls
- 2 tējkarotes cukura
- 125 g miltu
- 4 sakultas olas
PILDĪJUMAM:
- 200 g aknu pastētes
- 100 ml saldā krējuma
- 50 ml Extra virgin olīveļļas
- 1 tējkarote trifeļu eļļas
- marinēts vai svaigs gurķis, sīpolloki, pētersīļi vai citi zaļumi pasniegšanai
Pagatavošana:
- Katliņā liek sviestu, pienu un ūdeni un ļauj uzmest burbuli. Pievieno miltus un ar koka karoti maisa, līdz masa atlec no katliņa malām, ļauj tai padzist aptuveni 10 minūtes.
- Pa nelielam daudzumam pievieno sakultās olas un kārtīgi izmaisa, līdz masa kļūst vijīga.
- Gatavo mīklu pilda konditorejas maisā.
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai, cepamo plāti izklāj ar viegli samitrinātu cepamo papīru.
- Ar konditorejas maisa palīdzību uz pannas izspiež mīklas piciņas tā, lai tās nebūtu pārāk tuvu cita citai.
- Ar samitrinātu pirkstu viegli piespiež katras mīklas kaudzītes augšiņu, lai tā neapdegtu.
- Pannu liek krāsnī un cep 20 minūtes.
- Samazina temperatūru līdz 170 ºC un cep vēl 10–15 minūtes.
- Gatavās “Vecrīgas” liek atdzesēties.
- Tikmēr bļodā sakuļ saldo krējumu, pamazām pievieno pastēti un lēnām ietecina eļļu, pievieno trifeļu eļļu.
- Katru “Vecrīgu” pārgriež uz pusēm, pilda ar putoto pastēti, uzliek zaļumus un gurķi.
Ar mīlestību pret ēdājiem no lielveikaliem SKY! 🧡