Sāļās “Vecrīgas”

Jaunā gada brīvdienu vakariem piestāvēs kulināriju eksperimenti virtuvē. Šoreiz piedāvājam uzburt sāļās “Vecrīgas”, kas pildītas ar gaisīgu aknu pastēti.

Sastāvdaļas (~20 kūciņām):

MĪKLAI:

  • 110 g sviesta
  • 120 ml ūdens
  • 120 ml piena
  • ½ tējkarotes sāls
  • 2 tējkarotes cukura
  • 125 g miltu
  • 4 sakultas olas

PILDĪJUMAM:

  • 200 g aknu pastētes
  • 100 ml saldā krējuma
  • 50 ml Extra virgin olīveļļas
  • 1 tējkarote trifeļu eļļas
  • marinēts vai svaigs gurķis, sīpolloki, pētersīļi vai citi zaļumi pasniegšanai

Pagatavošana:

  1. Katliņā liek sviestu, pienu un ūdeni un ļauj uzmest burbuli. Pievieno miltus un ar koka karoti maisa, līdz masa atlec no katliņa malām, ļauj tai padzist aptuveni 10 minūtes.
  2. Pa nelielam daudzumam pievieno sakultās olas un kārtīgi izmaisa, līdz masa kļūst vijīga.
  3. Gatavo mīklu pilda konditorejas maisā.
  4. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai, cepamo plāti izklāj ar viegli samitrinātu cepamo papīru.
  5. Ar konditorejas maisa palīdzību uz pannas izspiež mīklas piciņas tā, lai tās nebūtu pārāk tuvu cita citai.
  6. Ar samitrinātu pirkstu viegli piespiež katras mīklas kaudzītes augšiņu, lai tā neapdegtu.
  7. Pannu liek krāsnī un cep 20 minūtes.
  8. Samazina temperatūru līdz 170 ºC un cep vēl 10–15 minūtes.
  9. Gatavās “Vecrīgas” liek atdzesēties.
  10. Tikmēr bļodā sakuļ saldo krējumu, pamazām pievieno pastēti un lēnām ietecina eļļu, pievieno trifeļu eļļu.
  11. Katru “Vecrīgu” pārgriež uz pusēm, pilda ar putoto pastēti, uzliek zaļumus un gurķi.

Ar mīlestību pret ēdājiem no lielveikaliem SKY! 🧡

Gatavo: Agate Vanuška – Andruce
Stils: Līva Kārkle – Upeniece
Foto: Anda Upmale
Sky_logo-1.png
Sky_logo-1.png
Sky_logo-1.png

 Rīga: Kārļa Ulmaņa gatve 122  •  Hipokrāta iela 28  •  Krasta iela 79  

 •  Duntes iela 19a (i/c SKY&MORE)  •  Rīgas – Siguldas šoseja 8 (Berģi)  

+371 6786 0700       sky@sky.lv
Visas tiesības rezervētas © SKAI BALTIJA