2 persiki (viens sakapāts mazos gabaliņos, otrs sagriezts daiviņās)
35 g cukura
235 ml ūdens
1/2 sarkanā čili pipara
1 ēdamkarote brūnā cukura
60 ml tumšā ruma, piemēram Plant.Original Dark 0.7L 40%
250 ml ginger ale
ledus
1 čili, sagriezts plānās šķēlītēs
piparmētras
Pagatavošana:
1. Mazā katliņā liek kapātu persiku, cukuru, ūdeni un čili. Visu uzvāra un ļauj tam vārīties uz vidējas uguns aptuveni 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
2. Ņem nost no uguns un ļauj atdzist.
3. Persiku daiviņas apviļā brūnajā cukurā un liek cepties uz uzkarsētas grila pannas. Cep uz augstas uguns aptuveni 1 minūti no katras puses, līdz cukurs karamelizējies.
4. Glāzes piepilda ar ledu, katrā lej 30 ml ruma, papildina ar persiku čili biezeni – sadalot to starp abām glāzēm. Pārlej ar ginger ale.
5. Dekorē ar grilētu persiku daiviņām, plāni sagrieztu čili un piparmētrām.