Rikotas ņoki ar sēnēm un timiānu

Ņoki (Gnocchi) jeb klimpas ir īsta klasika no Itālijas. Lai arī pagatavošana ir nedaudz laikietilpīgāka, ticiet mums – rezultāts būs tā vērts! Palutiniet sevi un savus tuviniekus!

Sastāvdaļas (4 porcijām):

  • 400 g sēņu pēc izvēles (ideāli – baravikas)
  • 2 daiviņas ķiploku 
  • 2 ēdamkarotes svaigu timiāna lapiņu
  • 50 g sviesta
  • sāls, pipari pēc garšas

RĪVMAIZEI:

  • ½ kukuļa baltās čabatas
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 30 g rīvēta Parmas siera

ŅOKIEM:

  • 450 g rikotas siera
  • 1 ola
  • 100–120 g miltu
  • 100 g Parmas siera

Pagatavošana:

  1. Pagatavo rīvmaizi. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai. Čabatu saplēš gabaliņos, apslaka ar olīveļļu un pievieno saspiestas ķiploka daiviņas. Ar rokām apmaisa. Liek cepties, līdz maize ir zeltaina un kraukšķīga, ļauj atdzist. Virtuves kombainā liek maizes gabaliņus un sasmalcina līdz rīvmaizes konsistencei, pievieno sieru un sajauc kopā. Atliek malā.
  2. Pagatavo ņokus. Bļodā sajauc kopā rikotas sieru ar olu, pievieno miltus un Parmas sieru. Visu sajauc, ja mīkla šķiet pārāk lipīga, tad pievieno vēl pa ēdamkarotei miltu, līdz mīklu var savelt bumbā, tomēr tai jābūt mīkstai un nedaudz lipīgai.
  3. Darba virsmu dāsni nokaisa ar miltiem, mīklas bumbu sadala 4 daļās. Katru daļu izrullē garenā desā apmēram 2 cm/dm, tad to sagriež kumosa izmēra ņokos. Katru ņoku ar dakšiņu nedaudz saspiež. Ņokus kārto uz paplātes, kas nokaisīta ar miltiem. Atkārto ar visu mīklu.
  4. Katlā uzvāra ūdeni, pievieno sāli. Ņokus liek vārošā ūdenī, vāra apmēram 2–3 minūtes, līdz tie paceļas ūdens virspusē. Nokāš.

Lai labi garšo!

Sky_logo-1.png
Sky_logo-1.png
Sky_logo-1.png

 Rīga: Kārļa Ulmaņa gatve 122  •  Hipokrāta iela 28  •  Krasta iela 79  

 •  Duntes iela 19a (i/c SKY&MORE)  •  Rīgas – Siguldas šoseja 8 (Berģi)  

+371 6786 0700       sky@sky.lv
Visas tiesības rezervētas © SKAI BALTIJA