Izmēģini īpašo Sky recepti – pīles krūtiņu ar apelsīna mērci un sarkanajiem rīsiem!
SASTĀVDAĻAS (4 PERSONĀM):
- 2 pīles krūtiņas
- 1 fenhelis
- 2 apelsīni
- 200 ml saldā krējuma
- 250 g sarkano rīsu
- Sāls un svaigi malti melnie pipari
- Folija
PAGATAVOŠANA:
1. Pīles krūtiņas ādiņu sagriež ar nazi rūtiņās, apsāla un pievieno piparus.
2. Pannā uzsilda nedaudz eļļu un cep pīles krūtiņas no abām pusēm, no katras 7 minūtes. Sāk ar ādu uz leju. Tad noņem no pannas un ietin folijā. Atstāj gaļu 15 minūtes atpūsties.
3. Tikmēr sagatavo mērci. Fenheli smalki sakapā un apcep pīles taukos, kas palikuši pāri no krūtiņas cepšanas. Pievieno sulu no abiem apelsīniem un pasautē, kamēr šķidrums samazinās uz pusi un kļūst tāds tumīgs.
4. Tad pievieno saldo krējumu, sāli pēc garšas un sablenderē viendabīgā mērcē.
5. Rīsus novāra pēc instrukcijas uz iepakojuma un pasniedz visu kopā – šķēlītēs sagrieztu krūtiņu, mērci un sarkanos rīsus. Lai gardi!