Ja pie rokas ir 12 plūmes, šī kūka ir jācep, jo tā nevar neizdoties un ar garantiju garšos visiem. Kopā ar Kaspars Virsnitis pagatavosim New York plūmju kūku.
Sastāvdaļas:
12 plūmes
170–225 g cukura (atkarībā no tā, cik saldu vēlas)
115 g sviesta bez sāls
2 olas
110 g miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
2 ēdamkarotes citronu sulas
1 tējkarote kanēļa
Pagatavošana:
1. Cukuru saputo ar sviestu. Kad tas maina krāsu, pievieno olas. Miltus samaisa ar cepamo pulveri un pievieno mīklai. Izmaisa, līdz tā ir viendabīga.
2. Ietauko kūkas formu, un lej tajā mīklu.
3. Plūmes pārgriež uz pusēm un liek citu pie citas uz mīklas ar griezuma vietu uz leju. Pārslaka ar citronu sulu. Kanēli sajauc ar nedaudz cukuru un dāsni pārber pār visu pīrāgu.
4. Cep cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā aptuveni 1 stundu. Plūmes pīrāga mīklā drīkst ieslīgt dziļāk, tā esot normāla mijiedarbība un vēlme pēc dziļuma.