Ziemā ir jāēd bietes. Tās satur daudz dzelzs, kas mums, ziemeļu tautām, ziemā vienmēr trūkst. Ja bietes cep cepeškrāsnī, tām ir pavisam cits saldums. Šoreiz recepte ar bumbieriem, kas piešķir papildu sulīgumu, un FUCH garšvielām – ķimenēm un salviju. Pasniedzam ar izcilas kvalitātes mīkstu kazas sieru un, ja vēl gribas krāsas un garšas, svaigu rukolu.
4 lielas bietes
2 bumbieri
150 g mīksta kazas siera
3 ēdamkarotes olīveļļas
1 ēdamkarote ķimeņu
1 ēdamkarote kaltētas salvijas
sāls
1 galviņa ķiploka
Pagatavošana:
Bietes nomizo un sagriež daiviņās. Liek bļodā, pievieno eļļu un garšvielas un kārtīgi sakrata. Izlīdzina pa cepamo veidni.
Pāri liek biezās šķēlēs sagrieztus bumbierus.
Cep 200 °C temperatūrā 45 minūtes.
Kad bietes mīkstas, pāri izkārto piciņās saplēstu mīksto kazas sieru.