PAMATNEI
- 100 g mandeļu
- 250 g dateļu bez kauliņiem
- 1,5 ēdamkarotes kausētas kokosriekstu eļļas
PILDĪJUMAM
- 400 g Indijas riekstu, izmērcētu aukstā ūdeni 24 stundas
- 200 ml kausētas kokosriekstu eļļas
- 110 ml svaigi spiestas laima sulas
- 120 ml cukura vai kļavu sīrupa
- 5 g sāls
- 2 kivi + 3 kivi dekorēšanai
- 3 ēdamkarotes rīvēta ingvera
- 20 g svaigu spinātu lapu
PAGATAVOŠANA
- Pagatavo kūkas pamatni. 20 x 20 cm lielu formu izklāj ar cepamo papīru. Blenderī liek mandeles, dateles un kokosriekstu eļļu, visu samaļ viendabīgā masā, ko izlīdzina kūkas formas pamatnē.
- Pagatavo pildījumu. Blenderī liek Indijas riekstus, kokosriekstu eļļu, laima sulu, cukura sīrupu un sāli, visu sablendē viendabīgā masā, ko pēc tam sadala 2 daļās.
- Vienai daļai pievieno rīvēto ingveru, iemaisa un izklāj virs kūkas pamatnes. Kūku liek saldētavā. Otru daļu liek atpakaļ blenderī, pievieno spinātu lapas un kivi, sablendē viendabīgā masā.
- Sagatavoto kūku ņem ārā no saldētavas un pa virsu lej zaļgano pildījuma daļu. Kūku liek atpakaļ saldētavā uz 5–6 stundām, līdz tā ir pilnībā sastingusi, tad rotā ar ripiņās sagrieztiem kivi. Uzglabā saldētavā līdz pat mēnesim. Atkausē aptuveni pusstundu pirms servēšanas.