Kalmārs Latvijā joprojām ir eksotika, ko tikai mācāmies gardi pagatavot. Galvenais ir to nepārcept, jo pārlieku sildot kalmārs paliek sīksts un gumijots. Bet pareizi pagatavots tas smaržo pēc jūras, ir sātīgs un lieliski izceļ visu garšvielu buķeti ko tam pievieno.
Šī recepte Āzijas garšu notīs.
Sastāvdaļas:
- 300 g svaigu kalmāru
- 100 g šimeji vai austersēņu
- 1 svaigs čili
- 1 ēdamkarote saldās čili mērces
- 2 ēdamkarotes sojas mērces
- 1 ķiploka daiviņa
- 1 tējkarote sezama eļļas
- Olīveļļa cepšanai
- Sāls pēc garšas
Pagatavošana:
- Kalmārus un sēnes sagriež strēmelītēs.
- Čili piparu sagriež ripiņās.
- Sakapā ķiploku daiviņu.
- Pannā uzkarsē nedaudz olīveļļas un strauji apcep kalmārus un sēnes. Galvenais ir nepārcept, tādēļ cep 3-4 minūtes, pēdējā cepšanas minūtē pievienojot ķiploku, čili, sojas mērci, saldā čili mērci un sezama eļļu.
Šos salātus var pasniegt siltus, bet tikpat labi tie garšo arī auksti.