Gadumijas svētku galdam visu nepieciešamo vienuviet atradīsi lielveikalos SKY. Kā kvalitatīvus, īpaši izmeklētus dzirkstošos vīnus un šampaniešus, tā austeres, ikrus un dažnedažādas svaigās zivis.
Šis noteikti ir “must have” visiem jūras velšu cienītājiem.
Sastāvdaļas (4 porcijām):
- 4 Bouzigues austeres
- 4 Poesie Mauger austeres
- 200 g tīģergarneļu
- 200 g tunča steika
- 8 jūras ķemmītes
- 50 g sviesta
- sāls, pipari pēc garšas
- 200 g SKY mazsālītas foreles filejas
- 200 g SKY mazsālīta laša ar dillēm
- 1 citrons
- 2 laimi
- 30 g Kajennas piparu mērces
- 25 g sarkano sīpolu
- 15 g baltvīna etiķa
- 30 g cukura
- 60 g ūdens
- 1 kg ledus servēšanai
Pagatavošana:
- Tunci sagriež šķēlēs. Aplej ar ½ laima sulas un olīveļļu. Pievieno sāli, piparus pēc garšas.
- Sarkanos sīpolus sagriež smalkos gabalos. Katliņā liek etiķi, cukuru un ūdeni. Kad cukurs izkusis, aplej sīpolus, uzliek pārtikas plēvi un atstāj atdzist istabas temperatūrā.
- Pannā sakarsē pusi sviesta un apcep garneles no abām pusēm. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Aplej ar sulu no citrona šķēles.
- Pannā liek atlikušo sviestu un apcep ķemmītes no abām pusēm, līdz tās ir zeltaini brūnas. Pievieno sāli un piparus.
- Jūras veltes kārto uz traukiem, kam apakšā ir ledus. Pasniedz kopā ar marinētiem sīpoliem, piparu mērci un citrona un laima šķēlēm.