Zivij garšaugi un sviests nekad nevar būt par daudz. Vienmēr izvēlieties svaigus un sezonālus garšaugus, lai iegūtu visvairāk uzturvielu no pagatavotā ēdiena.
Gatavo: Uģis Veits
Foto: Kristina Sisejeva
Stils: Agate Vanuška-Andruce
Sastāvdaļas (4 porcijām):
- 1 barramundi vai cita baltā zivs
- 2–3 daiviņas ķiploku
- 1–2 buntītes pētersīļu (ap 150 g)
- 2 citroni
- 80 g sviesta
Pagatavošana:
- Zivij norīta zvīņas un sagatavo to grilēšanai.
- Pētersīļus notīra no kātiem un smalki sakapā. Pievieno sviestam, piespiež citronu sulu, pieliek jūras sāli, smalki sarīvētus ķiplokus un sajauc vienmērīgā masā.
- Pusi gatavā sviesta liek zivs vēderā ar pāris šķēlēm citrona, un liek zivi cepties uz grila.
- Cep zivi, līdz tā ir gatava, beigās ziež virsū atlikušo sviestu, ļauj izkust un sasūkties zivī. Pasniedz ar citrona šķēli.