Uzkoda piektdienai: garnele šota glāzītē ar safrāna majonēzi!
Sastāvdaļas:
– 1 citronzāle
– 20 tīģergarneles
– 1 daiviņa ķiploka
– 1 čili
– 1 olas dzeltenums
– šķipsniņa Kajennas piparu
– pāris safrāna “matiņu”
– 1 tējkarote sinepju
– 150 ml olīveļļas
Pagatavošana:
1. Gatavo klasisko majonēzi: sakapā 1/2 ķiploka daiviņu, pievieno sinepes un olas dzeltenumu.
2. Kuļot lēnām lej klāt eļļu. Pievieno safrānu un mazu šķipsniņu Kajennas piparu.
3. Majonēzi iepilda konditorejas maisā, aizsien galu un liek ledusskapī.
4. Uz pannas apcep sakapātu atlikušo ķiploku, citronzāli, sakapātu čili un pievieno atlaidinātas un sausas garneles. Apceptās garneles liek uz salvetes, lai notecinās liekās taukvielas.
5. Degvīna glāzēs pilda majonēzi un uz kociņa uzdurtu garneli.