Dzelteno tomātu krēmzupa
(2 porcijas)
Sastāvdaļas:
- 100 g saulē kaltētu dzelteno tomātu eļļā
- 200 g grilētu dzelteno tomātu savā sulā
- 100 g dzeltenās paprikas
- 2 svaigi dzeltenie tomāti
- 200 ml saldā krējuma
- 50 g sviesta
- sīpols
- ķiploks
- olīvas
- garšaugi
- sāls pēc garšas
- 125 g kazas krēmsiera
Pagatavošana:
- Svaigos dzeltenos tomātus apcep vai apdūmo un pēcāk noņem tiem mizu.
- Smalki sakapātus sīpolus un ķiplokus apcep sviestā.
- Tad pievieno saulē kaltētos dzeltenos tomātus, rupji sagrieztu dzelteno papriku, ceptos tomātus, tomātus savā sulā, saldo krējumu un visu kopā vāra ap 10-15 minūtēm, ik pa laikam apmaisot, lai nepiedeg.
- Liek blenderī un samaļ viendabīgā konsistencē. Beigās pievieno etiķi ar pasifloras augļa sulu un sāli pēc nepieciešamības.
- Pasniedz, virsū kārtojot svaigu sīpolu, kaltētus un svaigus tomātus, olīvas, garšaugus un kazas krēmsieru.