Drupačās apcepti ātes steiki (2 personām)

  • 2 ātes steiki
  • 4 šķēles baltmaizes
  • 2 ēdamkarotes sviesta, kausēta
  • 2 citroni, sagriezti daiviņās
  • 2 ēdamkarotes pētersīļu, sakapātu
  • 1 sīpols, smalki sakapāts
  • 1 daiviņa ķiploka, smalki sakapāta
  • sāls
  • svaigi malti melnie pipari
  • 30 g + 40 g miltu
  • 2 olas
  • 3 ēdamkarotes majonēzes
  • ¼ tējkarotes Kajennas piparu
  • ½ tējkarotes paprikas

PAGATAVOŠANA

  1. Ātes steikus atdala no ādas un atkaulo. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 °C temperatūrai. Maizi, sviestu, sāli un piparus liek virtuves kombainā un samaļ viendabīgā konsistencē. Liek uz cepamā papīra un cep iepriekš uzkarsētā krāsnī ~ 10 minūtes, līdz viss ir zeltaini brūns. Atdzesē. Krāsns temperatūru paaugstina līdz 200 °C temperatūrai.
  2. Bļodiņā sagatavo 40 g miltus. Citā bļodiņā olas sakuļ kopā ar majonēzi un garšvielām, pievieno 30 g miltu, līdz masa ir viendabīga.
  3. Ātes filejas vispirms apvārta miltos, tad liek olu masā, līdz visas noklātas ar to, un visbeidzot apviļā maizes drupačās. Gatavās filejas cep iepriekš sakarsētā krāsnī ~ 20 minūtes, līdz zivs iekšējā temperatūra sasniedz 65 °C temperatūru.
  4. Pasniedz siltus ar citrona daiviņām.
Sky_logo-1.png
Sky_logo-1.png
Sky_logo-1.png

 Rīga: Kārļa Ulmaņa gatve 122  •  Hipokrāta iela 28  •  Krasta iela 79  

 •  Duntes iela 19a (i/c SKY&MORE)  •  Rīgas – Siguldas šoseja 8 (Berģi)  

+371 6786 0700       sky@sky.lv
Visas tiesības rezervētas © SKAI BALTIJA