- 2 ātes steiki
- 4 šķēles baltmaizes
- 2 ēdamkarotes sviesta, kausēta
- 2 citroni, sagriezti daiviņās
- 2 ēdamkarotes pētersīļu, sakapātu
- 1 sīpols, smalki sakapāts
- 1 daiviņa ķiploka, smalki sakapāta
- sāls
- svaigi malti melnie pipari
- 30 g + 40 g miltu
- 2 olas
- 3 ēdamkarotes majonēzes
- ¼ tējkarotes Kajennas piparu
- ½ tējkarotes paprikas
PAGATAVOŠANA
- Ātes steikus atdala no ādas un atkaulo. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 °C temperatūrai. Maizi, sviestu, sāli un piparus liek virtuves kombainā un samaļ viendabīgā konsistencē. Liek uz cepamā papīra un cep iepriekš uzkarsētā krāsnī ~ 10 minūtes, līdz viss ir zeltaini brūns. Atdzesē. Krāsns temperatūru paaugstina līdz 200 °C temperatūrai.
- Bļodiņā sagatavo 40 g miltus. Citā bļodiņā olas sakuļ kopā ar majonēzi un garšvielām, pievieno 30 g miltu, līdz masa ir viendabīga.
- Ātes filejas vispirms apvārta miltos, tad liek olu masā, līdz visas noklātas ar to, un visbeidzot apviļā maizes drupačās. Gatavās filejas cep iepriekš sakarsētā krāsnī ~ 20 minūtes, līdz zivs iekšējā temperatūra sasniedz 65 °C temperatūru.
- Pasniedz siltus ar citrona daiviņām.