Pankūkas ir lielisks pamats uzkodām. Atliek vien sagatavot pildījumus, satīt ruletes, sagriezt tās suši lieluma gabaliņos, un galds ir klāts. Lūk, trīs receptes iedvesmai no jaunākā “Pie galda!” žurnāla.
Gatavo: Liene Vilnīte
Stils: Līva Kārkle-Upeniece
Foto: Kristina Sisejeva
Sastāvdaļas (4 porcijām):
- 2 iepakojumi Gatavots Sky gatavo plāno pankūku (pankūkas, protams, var gatavot arī paši)
- 1. pildījumam: 1 ēdamkarote sviesta, 2 āboli, 1 tējkarote kanēļa, 4 ēdamkarotes cukura, sula no ½ citrona
- 2. pildījumam: 1 ēdamkarote sviesta, 3 banāni, 3 ēdamkarotes brūnā cukura, 100 g bekona, 50 g svaigu spinātu
- 3. pildījumam: 150 g rikotas siera, sauja svaigu zemeņu, sauja piparmētru, 2 ēdamkarote Favols meža zemeņu ievārījuma
Pagatavošana:
- Pagatavo 1. pildījumu. Ābolus nomizo, sagriež mazos kubiņos un ber uz pannas kopā ar sviestu un kanēli. Kad kubiņi sāk sašķīst, pievieno cukuru un turpina sutināt uz nelielas liesmas. Beigās visu pārslaka ar svaigu citrona sulu (apmēram 1 ēdamkaroti). Pildījumu liek uz pankūkas, ko satin ciešā ruletē.
- Pagatavo 2. pildījumu. Zemenes sagriež pavisam mazos kubiņos, piparmētras smalki sakapā. Visu pievieno rikotas sieram kopā ar ievārījumu un kārtīgi saputo. Pildījumu liek uz pankūkas, ko uzmanīgi satin ciešā ruletē.
- Pagatavo 3. pildījumu. Banānus pārgriež uz pusēm un katru pusi gareniski trīs daļās. Visu liek uz pannas izkausētā sviestā un uz lēnas uguns cep. Kad šķēlītes apgriež uz otru pusi, visu pārber ar pavisam nedaudz cukura. Uz atsevišķas pannas sacep bekonu. Pēc cepšanas notecina liekos taukus un sakapā mazos gabaliņos. Uz pankūkas izkārto banānus, pārber ar bekona kraukšķiem un satin ciešā ruletē.
- Ja ir laiks, ruletēm ļauj nedaudz sastingt ledusskapī. Tad tās sagriež kumosa lieluma gabaliņos un pasniedz.