Cepts brī siers ar vīģu un balzametiķa džemu

Svētki radīti, lai gardi ēstu, vai ne? Šeit ideja patiesi izsmalcinātam svētku galdam. Kad gatavosieties svētku vakaram, visu nepieciešamo vienuviet izdosies atrast lielveikalos SKY.

Sastāvdaļas (4 porcijām):

  • 450 g brī siera
  • 40 g medus
  • 2 zariņi rozmarīna
  • 100 g vīģu džema 
  • 30 g balzametiķa krēma 
  • 80 g cidoniju marmelādes
  • 70 g krekeru
  • 1 SKY gaišā čabata
  • sāls, pipari pēc garšas
  • 60 g grauzdētu mandeļu 

Pagatavošana:

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 ºC temperatūrai. 
  2. Sieru liek uz pannas ar cepamo papīru. Sierā iegriež rūtis, starpās saliek rozmarīna lapiņas. Aplej ar medu.
  3. Liek krāsnī uz 15 minūtēm.
  4. Maizi sagriež šķēlēs, aplej ar olīveļļu, sāli un pipariem. Vīģu džemu sajauc kopā ar balzametiķa krēmu.
  5. Sieru pasniedz ar džemu, marmelādi, krekeriem un maizi. Pēc izvēles pievieno grauzdētas un sagrieztas mandeles. 

Lai labi garšo!

Gatavo: Linda Brensone
Stils: Baiba Prindule-Rence
Foto: Māris Kiseļovs

Sky_logo-1.png
Sky_logo-1.png
Sky_logo-1.png

 Rīga: Kārļa Ulmaņa gatve 122  •  Hipokrāta iela 28  •  Krasta iela 79  

 •  Duntes iela 19a (i/c SKY&MORE)  •  Rīgas – Siguldas šoseja 8 (Berģi)  

+371 6786 0700       sky@sky.lv
Visas tiesības rezervētas © SKAI BALTIJA