Video: Cepta polenta ar tīģergarnelēm

Sastāvdaļas:

100 g polentas
200 ml piena
50 g saulē kaltētu tomātu eļļā
20 g kaperu
50 g Parmas siera
1 sarkanais sīpols
balzametiķis
olīveļļa
12 tīģergarneles
50 g ceptu dzeltenie ķiršu tomātiņu eļļā
baziliks
1 daiviņa ķiploka
8 ķiršu tomātiņi
rukola
sviests cepšanai
rīvēts Parmas siers pārbēršanai

Pagatavošana:

  1. Liek karsēties pienu. Kad piens sasilis, pievieno nedaudz eļļas no saulē kaltētajiem tomātiem, smalkāk sagrieztus saulē kaltētos tomātus un kaperus.
  2. Nepārtraukti maisot, pienam pievieno polentu. Maisa, līdz masa sāk biezēt.
  3. Visbeidzot pēc garšas pievieno sāli un, kad polenta gandrīz gatava, – sarīvētu Parmas sieru.
  4. Polentu pilda silikona formā un liek ledusskapī atdzesēties uz apmēram 25 minūtēm.
  5. Sarkano sīpolu sagriež smalkās strēmelēs, liek bļodiņā un pārlej ar olīveļļu un balzametiķi. Pārber ar sāli un pipariem, kārtīgi samaisa un atstāj iemarinēties.
  6. Garneles iztīra no čaulām. Pusi no tām attīra arī no galvas un kājām, otru pusi atstāj ar tām.
  7. Pannā izkausē sviestu. Tam pievieno nedaudz eļļas no ceptajiem dzeltenajiem ķiršu tomātiņiem, bazilika zariņu un smalki sakapātu ķiploka daiviņu. Uz karstas pannas sviestā apcep garneles. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
  8. Atdzisušo polentu izņem no silikona formas un apcep sviestā, kurā pirms tam ceptas garneles.
  9. Svaigos ķiršu tomātiņus pārgriež uz pusēm.
  10. Kārto uz šķīvja. Vispirms polentu, tad garneles. Apkārt izkārto ceptos dzeltenos ķiršu tomātiņus, svaigās ķiršu tomātiņu pusītes un rukolu. Tad izkārto marinētos sīpolus un pārber ar rīvētu Parmas sieru.  
Sky_logo-1.png
Sky_logo-1.png
Sky_logo-1.png

 Rīga: Kārļa Ulmaņa gatve 122  •  Hipokrāta iela 28  •  Krasta iela 79  

 •  Duntes iela 19a (i/c SKY&MORE)  •  Rīgas – Siguldas šoseja 8 (Berģi)  

+371 6786 0700       sky@sky.lv
Visas tiesības rezervētas © SKAI BALTIJA