Baltie sparģeļi no Francijas jau ir pieejami SKY lielveikalos. To garša ir īsts atradums – saldi un nedaudz rūgti, taču tikpat kraukšķīgi un veselīgi kā zaļie. Taču, kuri tad ir īstie sparģeļi un ar ko tie atšķiras?
Baltie sparģeļi balto krāsu iegūst, ja tos pilnībā apklāj ar augsni. Bez saules gaismas, lēnām augot, tie nekļūst zaļi, paliek resnāki un ražīgāki. Tas nozīmē, ka baltie un zaļie sparģeļi ir viens un tas pats augs, kuram bija dažādi augšanas apstākļi.
Baltajos sparģeļos ir augstāks cukura saturs, tāpēc tos atšķir saldāka garša, kā arī tiem ir aizsargājošs apvalks, kas pirms pagatavošanas ir jānomizo, jo tas satur rūgtvielas. Taču gan baltie, gan zaļie sparģeļi ir vērtīgi, antioksidantu un vitamīnu bagāti, atliek vien izvēlēties garšas favorītu un īsto recepti.
Iesakām baudīt kopā ar:
- Hollandaise mērci
- Vīnu – Riesling, Grüner Veltliner vai Gewürztraminer
Ēdiet gardi un veselīgi!