Pagatavo ziemas dārzeņu WOK!
Ja dārzeņus gatavo uz straujas uguns ar pavisam nedaudz augu valsts taukvielām, tie saglabā ne tikai krāsu, bet arī aromātus un vitamīnus. Šeit svarīgi izmantot labas kvalitātes liellopu gaļu, vēlams, rostbifa, karbonādes vai filejas gabalu, kas ir ātri pagatavojams.
SASTĀVDAĻAS:
2 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas
300 g liellopu gaļas mīkstuma – rostbifa vai karbonādes gabala
2 ēdamkarotes kartupeļu vai kukurūzas cietes
dārzeņi: 1 sarkanais sīpols, 2 ķiploka daiviņas, ½ brokoļa, 1 paprika, 1 burkāns, 1 sauja sniega zirņu, 1 sauja mazo kukurūzas vālīšu, 2 saujas spinātu, 1 čili
200 g rīsu nūdeļu
2 ēdamkarotes sezama eļļas
4 ēdamkarotes sojas mērces
1 laims
svaigs koriandrs
PAGATAVOŠANA:
1. Wok pannā izkausē 1 ēdamkaroti kokosriekstu eļļas. Sīpolu sakapā, gaļu sagriež plānās šķēlītēs un apvārta kartupeļu vai kukurūzas cietē. Cep kopā ar sīpoliem zeltaini brūnu. Noņem no pannas.
2. Wok pannā izkausē vēl 1 ēdamkaroti eļļas un liek cepties pa kārtām visus dārzeņus, tos iepriekš sagriežot: brokoļus, papriku, ingveru, čili un burkānu.
3. Nūdeles aplej ar verdošu ūdeni un 5 minūtes patur tajā.
4. Kad dārzeņi sacepti, tiem pievieno sakapātus ķiplokus, spinātus, gaļu un nūdeles. Pārlej ar sojas mērci un sezama eļļu, piespiež sulu no laima un visu sacilā kopā. Pasniedz uzreiz, pārkaisītu ar sakapātu koriandru un laima šķēlīti.
Labu apetīti!