Koblers ir klasisks angļu ēdiens. Latvieši to sauktu par sacepumu, kurā savienots viss labākais no šī rudens dārziem – jaunā ābolu un ķirbju raža. Tik tiešām izcila kombinācija īsti rudenīgam desertam! 6–8 porcijas
SASTĀVDAĻAS:
- 4 vidēja izmēra āboli 100 g ķirbju
- 1 tējkarote kanēļa 50 g cukura
VIRSKĀRTAI
- 150 g cukura
- 130 g miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1 tējkarote kanēļa šķipsna sāls
- 110 g izkausēta sviesta
PAGATAVOŠANA:
1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 175 ºC temperatūrai.
2. Ābolus sagriež daiviņās, ķirbi – mazos kubiņos. Visu liek pannā, pa virsu ber cukuru, kas sajaukts ar kanēli.
3. Pagatavo virskārtu. Visas sastāvdaļas samaisa kopā, līdz izveidojas mīkla. Mīklu ar karoti saliek virsū āboliem un ķirbjiem, izlīdzina.
4. Cep krāsnī 35–45 minūtes.
5. Pasniedz ar vaniļas saldējumu.