Šovakar aicinām izmēģināt savas prasmes virtuvē un pagatavot izsmalcinātas vakariņas – lasi ar fenheļa un gurķu salātiem. Jāatzīst, ka receptes pamatā dominē patīkams pārsteigums – gan tādēļ, ka pagatavošanai nav nepieciešamas īpašas kulināras zināšanas, gan pārsteidzoši gardā iznākuma dēļ. Lai pilna mute vasaras garšu!
SASTĀVDAĻAS:
Pesto mērce:
– Mandeles
– Parmezāna siers
– Pētersīļi
– Olīveļļa
– Pipari, laima sula
Salātiem:
– Fenheļa saknes
– Gurķis
– Sarkanvīna etiķis
– Sāls
Lasis
Sviests
Rozmarīns
PAGATAVOŠANA:
1. Pagatavo pesto. Blenderī liek mandeles, pētersīļus, parmezāna siea gabaliņus, pievieno olīveļļu, piparus un laima sulu. Visu sablenderē.
2. Pagatavo salātus. Sagriež fenheļa sakni un blanšē to ar karstu ūdeni. Gurķi sarīvē garenās šķēlītēs un liek bļodā kopā ar fenheli. Pārlej tos ar sarkanvīna etiķi un pievieno sāli.
3. Lasi cep sviestā , pievienojot rozmarīnu. Maltīti pasniedz kopā ar pesto mērci.