Sastāvdaļas:
• 1 kg aprikožu
• 200 g svaigā kazas siera
• 3 ēdamkarotes sakapātu zaļumu
• sauja mandeļu ( katrai aprikozei vajadzēs vienu)
• 2 ēdamkarotes brūnā cukura
Pagatavošana:
1. Sieru sajauc kopā ar sakapātiem zaļumiem.
2. Aprikozes pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus un izkārto uz cepamplāts ar griezuma vietu uz augšu.
3. Katru aprikozi piepilda ar sieru un liek krāsnī cepties 15 minūtes 200 grādu karstumā.
4. Uz sausas sakarsētas pannas ber mandeles un uz mērenas uguns grauzdē, visu laiku uzmanot, lai nepiedeg. Pēc 5 minūtēm mandeles uz pannas apbārsta ar cukuru un ļauj cukuram izkust un viscaur aplipt ap mandelēm. Noņem no pannas uz dēlīša vai cepampapīra un atdzesē.
5. Katrai izceptajai aprikozei ar sieru liek virsū grauzdēto cukurmandeli. Pasniedz siltu, bet labi garšos arī auksti.
Izmēģiniet šo recepti arī ar zilo sieru.
Svaigsiera maizītes ar karamelizētām aprikozēm
Sastāvdaļas:
• 1/2 kg aprikožu
• 1 ēdamkarotes sakapāta rozmarīna vai 1 ēdamkarote čili pārslu
• 50 ml ūdens
• 100 g brūnā cukura
• 1 iepakojums Philadelphia krēmsiera
• svaiga saldskābmaize vai grauzdēta čiabata
Pagatavošana:
Aprikozēm izņem kauliņus un sagriež daiviņās. Ber katliņā, pievieno cukuru, sakapātu rozmarīnu vai čili pārslas un 50 ml ūdens un uz mērenas uguns silda, līdz augļi karamelizējušies – mīksti, bet vēl nejūk ārā.