Mērcītes svaigu austeru pasniegšanai uz gliemežvāka

Dažādu veidu mērcītes visām gaumēm, kas lieliski saderēs kopā ar svaigām austerēm. To pagatavošana ir ārkārtīgi vienkārša. Izmēģiniet!

Sastāvdaļas:

Tropiskā mērce

  • 1/4 tase (60 ml) smalki sagriezts mango
  • 2 ēdamkarotes (30 ml) baltvīna etiķis
  • 1 ēdamkarote (15 ml) sasmalcināta sarkanā paprika
  • Šķipsniņa svaigi maltu piparu

Āzijas mērce

  • 3 ēdamkarotes (45 ml) sojas mērce
  • 2 tējkarotes (10 ml) rīvēts svaigs ingvers
  • Šķipsna lociņu, smalki sagrieztu

Klasiskā mērce

  • Aveņu etiķis
  • Šalotes sīpoli, smalki sagriezti

Itāļu mērce

  • Balzametiķis
  • Olīveļļa, pavisam nedaudz
  • Šķipsniņa piparu

Laima – tabasko mērce

  • Svaiga laima sula
  • Tabasko mērce, sarkana vai zaļa

Pagatavošana:

Sajauc sastāvdaļas un pārlej pār austeri. Var rēķināties, ka katrs no viesiem apēdīs 6 austeres, ja tās pasniedz pirms pamatēdiena, un attiecīgi vismaz 12 – 24 austeres, ja tās pasniedz kā pamatēdienu.

Mignonette mērce

Pagatavotās mērces daudzums: ~300 ml (pietiekami vairākiem desmitiem austeru).

Pagatavojiet mērci vismaz 4 stundas pirms pasniegšanas, vēlams pat dienu vai divas iepriekš, kas ļauj aromātiem saplūst un šalotes sīpoliem iegūt maigākas garšas nianses.

Sastāvdaļas:

  • 1/2 tase (125 ml) sasmalcināti šalotes sīpoli 
  • 1/4 tase (62.5 ml) baltais etiķis (galda etiķis)
  • 1/4 tase (62.5 ml) rīsu etiķis (dzidrs, bez garšvielām)
  • 1/8 tējkarotes cukura
  • 1/8 tējkarotes sāls
  • 1 1/4 tējkarotes svaigi maltu balto piparu (nelietojiet iepriekš samaltus piparus vai balto piparu pulveri)

1. Nomizo un rupji sakapā šalotes sīpolus. Ielieciet tos virtuves kombainā un pāris reizes pamaliet, līdz sīpoli ir sīki sasmalcināti.  Uzmanieties, lai neveidotos biezenis. Sīpoliem jābūt gabaliņos, kas nav mazāki par sērkociņa galu.

Ja vēlaties, varat sīpolus smalki sasmalcināt manuāli. Virtuves kombaina izmantošanas priekšrocība ir tāda, ka, sasmalcinot sīpolus, kombaina traukā tiek uztverts viss sīpolu izdalītais šķidrums, un tas uzlabo mērces garšu.

2. Sajauciet balto etiķi, rīsu etiķi, cukuru, sāli. Stikla traukā lieciet sasmalcinātos šalotes sīpolus un visu no tiem izdalīto šķidrumu. Pievienojiet balto etiķi, rīsu etiķi un cukuru un sāli. Samaisiet ar dakšiņu. Pievienojiet svaigi sasmalcinātus baltos piparus. Samaisiet ar dakšiņu.

3. Pārklājiet ar pārtikas plēvi un atdzesējiet ledusskapī vismaz 4 stundas. Vēl labākam rezultātam, pirms pasniegšanas ļaujiet garšām savilkties vismaz 2 dienas.

Mignonette mērci ledusskapī var uzglabāt līdz pat mēnesim. Ierasti to pasniedz nelielā trauciņā ar mazu karotīti, un novieto blakus austerēm uz šķīvja. Pirms ēšanas nelielu daudzumu mērces (~1/8 tējkarotes vai vairāk) uzlejiet uz austeres.

Lai labi garšo!

Sky_logo-1.png
Sky_logo-1.png
Sky_logo-1.png

 Rīga: Kārļa Ulmaņa gatve 122  •  Hipokrāta iela 28  •  Krasta iela 79  

 •  Duntes iela 19a (i/c SKY&MORE)  •  Rīgas – Siguldas šoseja 8 (Berģi)  

+371 6786 0700       sky@sky.lv
Visas tiesības rezervētas © SKAI BALTIJA