Brīvā dabā viss garšo labāk. Jo īpaši, ja produkti no kā gatavojam ir kvalitatīvi. Dodieties brīvdienās pie dabas, bieži un daudz, jo dabā ir visvienkāršāk atgūt līdzsvaru un uzņemt enerģiju tālākam dzīves skrējienam.
Iedvesmojieties un izmēģiniet!
Gatavo: Uģis Veits
Foto: Kristina Sisejeva
Stils: Agate Vanuška-Andruce
Sastāvdaļas (ap 10 iesmiņiem):
- 300 g tofu (tofu vietā var izmantot arī cita veida cepamos sierus, piemēram, halloumi)
- 1 mazs ananass
- 1 mango
- 1 sarkanais sīpols
- 100 g ķiršu tomātu
- ½ sarkanas vai dzeltenas paprikas
- 50 ml terijaki mērces
Pagatavošana:
- Augļus, dārzeņus un tofu nomizo un sagriež vienāda izmēra kubiņos.
- Sastāvdaļas iemarinē terijaki mērcē, viegli iemaisot bļodā. Atstāj uz 2–3 stundām istabas temperatūrā. Jo ilgāk ļauj augļiem un dārzeņiem marinēties, jo izteiksmīgāka būs garša.
- Grilē uz vidēji karsta grila, līdz dārzeņi viegli pagatavoti, bet vēl kraukšķīgi.
Lai labi garšo!