Viegli pagatavojama, veselīga un izcili garda recepte vasarai. Iedvesmojies un palutini sevi un savus mīļos.
Sastāvdaļas:
- Nektarīni
- Zemenes
- Kazenes
- Medus ar aveņu vai zemeņu ekstraktu (vai klasiskas garšas)
- Rozmarīna zariņi
- Olīveļļa
- Melnie pipari
Pagatavošana:
- Sagatavo augļus. Notīra, izņem kauliņus, nektarīnus sagriež šķēlītes, zemenēm noņem lapu kausiņus un sagriež. Notīra kazenes.
- Pannā liek karsēties medu kopā ar rozmarīna zariņiem.
- Kad medus un rozmarīns sāk palikt mazliet zeltaināks (uzkarst), pannā liek nektarīnus un mazliet apkaramelizē. Pēc tam pievieno ogas.
- Uzmanīgi apmaisa, kustinot pannu, nevis maisot pašus augļus.
- Visu cep apmēram 3–4 minūtes, līdz tie apkaramelizējas un paliek zeltaināki un ogas sāk mazliet iekrāsot pārējos augļus.
- Kad augļi gatavi, liek tos citā traukā un pārlej ar ļoti minimālu devu olīveļļas (vai citu eļļu, kas šķiet piemērota).
- Pasniedz kopā ar svaigu aukstu jogurtu vai tāpat siltus, bez nekā. Interesantākam garšu salikumam pirms pasniegšanas pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem.
Lai labi garšo!