Austeres lielākoties ēdam svaigas, bet dažādībai un kamēr vēl ārā saule ar zobiņiem iesakām šo aromātisko un sātīgo cepto austeru recepti no “Pie galda!” žurnāla.
Gatavo: Liene Vilnīte
Stils: Līva Kārkle-Upeniece
Foto: Kristina Sisejeva
Sastāvdaļas (12 austerēm vai 2 porcijām):
- 12 svaigas austeres, piemēram, Mauger
- 1 citrons
- 10 ēdamkarotes panko rīvmaizes
- buntīte pētersīļu
- 2–3 ēdamkarotes sviesta
- sāls un svaigi malti melnie pipari
- 50 g cietā tipa siera
Pagatavošana:
- Austeres rūpīgi atver vaļā, noņem vāciņu un nolej lieko šķidrumu. Cepamo papīru, kas nedaudz lielāks par cepamo plāti, saburza, un uz tā izkārto austeres. Tad tās stāvēs stabili, negāžoties apkārt.
- Sagatavo pildījumu. Pannā izkausē sviestu, pievieno rīvmaizi, smalki sakapātus zaļumus, no citrona norīvētu miziņu un rīvētu cietā tipa sieru. Visu samaisa kopā un noņem no plīts.
- Uz katras austeres liek pa 1 ēdamkarotei pildījuma. Pārkaisa ar atlikušo sieru. Cep 180 ºC temperatūrā 5 minūtes, līdz pildījums ir zeltaini brūns un viss čurkst un smaržo.