Vai nebūtu laiks pagatavot lielisku maltīti ar austerēm? Mums šķiet, ka ir īstais brīdis, jo tieši šobrīd SKY lielveikalos ir gan bagātīgs jūras velšu pievedums, gan lielisks piedāvājums uzņēmuma “Mauger” austerēm “La Jolie” un “Poesie”.
Izcelsmes vieta:
Austeres ir audzētas dažādās vietās Normandijas austeru audzētavās, to tekstūru labvēlīgi ietekmē dažādas ūdens straumes (paisums un bēgums). Tāpēc dažas austeres ir bagātākas ar fitoplanktonu (ūdens augi no kā barojas zivis un citas ūdens radības, tai skaitā austeres) un citas ir daudz vairāk pakļautas vēju iedarbībai, tāpēc to garša ir tik harmoniska. Līdz ar to austeru audzēšana dažādās vietās un minētie faktori, rada perfekto garšas kombināciju.
Garša:
Uzņēmums “Mauger” uzskata, ka šīs austeres ir “liriskās“ austeres un to baudīšana rada īpašu “garšas melodiju“.
Sākotnēji jūtamas vieglas joda nianses (jūras ūdens ietekme), pēc tam jūtama viegli saldena garša (saldūdens ietekme), ko varētu pielīdzināt ziedu notīm. Nobeigumā viegli sāļās joda nianses atstāj mutē patīkamu garšu, ko gribas izbaudīt vēl un vēl. Mēs gribam uzsvērt, ka dažādās garšas notis tik tiešām rada īstu “garšas melodiju”. Šo niansi ir novērtējuši daudzi mūsu klienti, tāpēc viņi vēlas atgriezties pie šīs ‘garšas melodijas’ atkal un atkal.
Kvalitāte:
Austeru kvalitāti var pārbaudīt, paņemot 2 austeres un viegli pasitot vienu pret otru. Ja kādai no tām ir tukša skaņa vai šķiet, ka tā nav tik pilna ar ūdeni kā citas, tas varētu norādīt, ka austere nav 100% svaiga (it īpaši, ja atverot austeri, šķiet, ka iekšpuse ir izžuvusi). Turpretī, ja sasitot austeres, skaņa ir dobja jeb pilnīga, tās ir svaigas. Tāpat, ja atverot austeri, čaulas iekšpusē ir ūdens, tā ir svaiga.
Austeres var uzglabāt aptuveni 10 dienas (pie nosacījuma, ka no iepakošanas brīža austeres tiek uzglabātas aukstumā). Vislabāk austeres garšos no 3. līdz 7. dienai.
Receptes iedvesmai:
Austeres lieliski garšos svaigas ar kādu no mērcītēm: recepti atradīsiet šeit
Vai arī nobaudiet tās ar zilo sieru: recepti atradīsiet šeit
Lai labi garšo!