Sildoša un sātīga ideja pusdienām vai vakariņām! Gulašzupas izcelsmes zeme Ungārija, vismaz tā mums labpatīk domāt. Katrā ziņā zupa sasildīs nosalušos un pabaros izsalkušos lielā skaitā, savukārt, ja ēdāju nav tik daudz uzreiz, tā būs garda arī uzsildīta nākamajā dienā.
Zupai nepieciešams:
• 1 bundža Bio Orto konservētu blendētu tomātu
• 1 bundža grilētas paprikas
• 500 g BIO liellopu gaļas šķiņķa
• Fuchs garšviela gulašam
• Garšvielas un garšaugi: 1 sīpols, 2 zariņi pētersīļu, 2 lauru lapas, 5 melnie pipari, 3 smaržīgie pipari
• 2 burkāni
• 4 – 5 kartupeļi
• sāls
• ½ tējkarotes Kajenas piparu vai čili pulvera
• 1 tējkarote saldās paprikas
• skābais vai saldais krējums pasniegšanai
Pagatavošana:
1. Gaļu sagriež strēmelēs un uz pannas apcep brūnu. Liek katliņā un aplej ar ūdeni, pievienojot garšvielas un garšaugus, kā arī ripiņās sagrieztus burkānus. Vāra apmēram 15 minūtes.
2. Pievieno gabaliņos sagrieztu grilēto papriku un blendētos tomātus un vēlreiz visu uzvāra. Vāra vēl vismaz 15 minūtes.
3. Kartupeļus nomizo un sagriež gabaliņos, pievieno zupai un vēl vāra apmēram 15 minūtes.
4. Zupa pēc garšas ir stipra, tādēļ to ieteicams pasniegt ar maizi un, ja ir vēlēšanās, ar skābo vai saldo krējumu.
Lai labi garšo!