Kunturi

Saimniecības “Kunturi” pamatdarbība ir cūkgaļas ražošana ar pilnu ražošanas ciklu no sivēnu audzēšanas līdz svaigas, atdzesētas un sadalītas, kā arī maltas un kūpinātas cūkgaļas realizācijai.

Saimniecības pamatvērtība ir piedāvāt Latvijā audzētu, kvalitatīvu un garšīgu cūkgaļu un tās izstrādājumus! Cūkas saimniecībā baro ar pašu izaudzētiem graudiem, līdz ar to saimniecība piedāvā garantiju piegādātajai gaļai un augstu kvalitāti visos ražošanas posmos.

“Mūsu mērķis ir paēdis un apmierināts klients, kas tieši savās mājās ir saņēmis Latvijā audzētu, kvalitatīvu un garšīgu cūkgaļu un tās izstrādājumus,” saka “Kunturu” saimnieki. “Paši zemi uzaram, graudus iesējam, paši izaudzējam, sagaidām sivēntiņus, produkciju izvadājam gan pilsētās, gan laukos, ar atbilstošu automašīnu, kas nodrošina nepieciešamo temperatūru pārvadāšanas laikā.”

Zemnieku saimniecība “Kunturi” darbību sāka 1993. gada 3. jūnijā, kad no kolhoza nopirktas sešas sivēnmātes un uzsākta uzņēmējdarbība cūkkopībā. Sākotnēji uzņēmums bija pilnīgs ģimenes uzņēmums ar diviem iesaistītiem darbiniekiem – īpašnieku un viņa sievu. Pašlaik uzņēmumā strādā vairāk nekā 50 darbinieku. Pēdējos gados uzņēmums iegulda līdzekļus saimniecības modernizācijā, vēl vairāk uzlabojot cūku turēšanas apstākļus un atvieglojot darbinieku darbu.

Lielveikalos SKY atrodams plašs saimniecības “Kunturi” produktu klāsts. Šeit atradīsiet vienmēr svaigu un kvalitatīvu gaļu savām gardākajām maltītēm. Piedāvājumā ir gan šķiņķis bez kaula, karbonāde ar ribu, stilbiņi, kakla karbonādes, fileja, maltā gaļa un vēl un vēl. Atliek vien izdomāt, ko gatavot, un atrast veikala piedāvājumā tam vislabāko gaļu.


Piedāvājam, izmantojot “Kunturi” produktus, 3 gardas receptes sātīgām pusdienām vai vakariņām ģimenes lokā.

CŪKAS FILEJAS CEPETIS BEKONĀ

  • 2 cūkgaļas filejas (līdz 600 g katra)
  • 10 plānas bekona šķēlītes
  • 6 daiviņas ķiploku
  • 4 ēdamkarotes sviesta
  • sāls, drupināti melnie pipari
  • eļļa cepšanai
  • svaigi zaļumi – timiāns, rozmarīns vai pētersīļi pēc izvēles

kulinārijas diegs fileju sasiešanai

Pikantajai dzērveņu un čili mērcei:

  • ~ 200 g svaigu vai saldētu dzērveņu
  • 170 g brūnā cukura
  • 1 svaigs čili pipars

Pagatavošana:

  1. Ķiploka daiviņas notīra un izspiež caur ķiploku spiedi, 2–3 zaļumu zariņus noskalo un lapiņas smalki sakapā. Bļodiņā liek mīkstu sviestu (istabas temperatūrā), pievieno ķiplokus, zaļumus, pāris šķipsniņu sāls un piparu. Samaisa.
  2. Filejas liek uz galda un ar platu nazi vai roku saplacina. Uz katras uzsmērē bagātīgu kārtu garšaugu sviesta, un abas saliek kopā. No ārpuses gaļu vēl ierīvē ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem.
  3. Filejām aptin apkārt bekona šķēlītes. Nosien ar kulinārijas diegu.
  4. Pannā uzkarsē eļļu un apcep fileju cepeti no visam pusēm maigi brūnu.
  5. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Apcepto gaļu liek cepamajā pannā, pielej ½ glāzi ūdens un turpina cepšanu cepeškrāsnī. Cep apmēram 40 minūtes.
  6. Kad filejas ir izceptas, tām noņem nost diegu un pasniedz sagrieztu šķēlēs, ar dzērveņu mērci.

CŪKGAĻAS STROGONOVS AR MEŽA SĒNĒM

  • 1 kg cūkgaļas šķiņķa
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 2 sīpoli
  • 300–400 g saldētu vai svaigu meža sēņu
  • 200 ml saldā krējuma
  • sāls, pipari, olīveļļa un sviests cepšanai
  • svaiga timiāna zariņi
  • kartupeļu biezputra vai graudaugi pasniegšanai
  • FUCH garšviela

Pagatavošana:

  1. Gaļu sagriež kubiņos un apcep olīveļļā. Pēc cepšanas pievieno sāli un piparus. Noņem no pannas.
  2. Tīrā pannā apcep sakapātus sīpolus un sēnes, cepšanas beigās pievieno smalki sakapātus ķiplokus un timiānu. Pacep vēl 1–2 minūtes.
  3. Sēnēm pannā pievieno gaļu un garšvielas, kā arī saldo krējumu un tikpat daudz ūdens. Visu uzvāra un atstāj sautēties uz lēnas uguns apmēram 40 minūtes.
  4. Pasniedz ar svaigu maizi vai citām piedevām pēc izvēles.

GRILĒTA CŪKGAĻAS KRŪTIŅA AR CITRONKARTUPEĻIEM

  • 1,5 kg cūkgaļas krūtiņas ar ribiņām
  • gaļas marinādei: 2 daiviņas ķiploku, 4 ēdamkarotes olīveļļas, 1 ēdamkarote medus, 2 ēdamkarotes sojas mērces, sula no ½ citrona
  • 1,5 kg kartupeļu vai svaigu salātu
  • kartupeļu marinādei: olīveļļa, sāls, miziņas no 1 citrona un 1 ēdamkarote medus

Pagatavošana:

    1. Gaļu sagriež porciju gabalos. Marinādes sastāvdaļas sakuļ kopā. Gaļu iemarinē uz 15 minūtēm. Tad uz pannas apcep to no visām pusēm zeltainu. Pārvieto uz cepamo pannu un pārlej ar marinādi. Liek cepties 45–60 minūtes 200 °C temperatūrā, kamēr gaļa sāk atlekt no kauliem.
    2. Kartupeļus nomizo. Ja tie ir mazi, atstāj veselus, ja vidēji – sagriež olas lieluma gabalos. Kartupeļus liek bļodā, pievieno olīveļļu un sāli un sakrata kopā.
    3. 20 minūtes pirms gaļas cepšanas beigām klāt uz pannas pievieno kartupeļus un cep, kamēr gatavi, 5 minūtes pirms visa izņemšanas no krāsns kartupeļiem pārber citrona miziņas un pārlaista ar 1 karoti šķidra medus.
Sky_logo-1.png
Sky_logo-1.png
Sky_logo-1.png

 Rīga: Kārļa Ulmaņa gatve 122  •  Hipokrāta iela 28  •  Krasta iela 79  

 •  Duntes iela 19a (i/c SKY&MORE)  •  Rīgas – Siguldas šoseja 8 (Berģi)  

+371 6786 0700       sky@sky.lv
Visas tiesības rezervētas © SKAI BALTIJA