La Via Lattea rada augstākās kvalitātes itāļu saldējumu jau kopš 1989. gada – tā bija pirmā kompānija Itālijā, kas sāka piedāvāt organisko saldējumu iepakojumā.
Jau no pašiem pirmsākumiem La Via Lattea darbojas pēc nemainīgiem principiem – uzņēmuma filozofija ir radīt augstas kvalitātes saldējumu, sekojot precīzam gatavošanas procesam, kas sākas ar organisko sastāvdaļu atlasīšanu no atzītiem un sertificētiem vietējiem Itālijas ražotājiem.
Viena no galvenajām saldējuma sastāvdaļām ir svaigs augstākās kvalitātes piens no vietējām fermām. Tas taisnā ceļā tiek nogādāts saldējuma ražotnē bez industriālas apstrādes un uzreiz tiek pārstrādāts saldējumā. Īpašās iekārtas ļauj pasterizēt pienu zemā temperatūrā, tādā veidā maksimāli saglabājot vērtīgās uzturvielas un radot īpašo garšu un tekstūru. Vēl viena no saldējuma sastāvdaļām ir svaigais siers, kas rodas Parmas siera ražošanas procesā. Tas ir augstas kvalitātes bagātīgs krēms ar 41% tauku saturu un izsmalcinātu garšu. Visi augļi un ogas, kas tiek izmantoti saldējuma gatavošanā, tiek apstrādāti īpaši saudzīgā veidā – tā, lai maksimāli saglabātos visas garšas īpašības, vērtīgie vitamīni un aromāts. Netiek izmantotas nekādas krāsvielas vai aromatizētāji – visas garšas nianses tiek iegūtas tīrā un dabiskā ceļā. Lazdu rieksti, kas pievienoti saldējumam, ir no Kortemilijas apgabala Langes kalnos, kas ir slaveno Pjemontas lazdu riekstu dzimtene – katrai saldējuma partijai tiek atsevišķi sagatavoti svaigi rieksti. Kakao pulveris lielākoties tiek ievests no Ekvadoras, bet vaniļa – no Madagaskaras. Pēc vairāk nekā 25 gadus nozarē uzkrātām zināšanām un prasmēm uzņēmums spēj nodrošināt ar svaigu saldējumu ievērojamu klientu daudzumu, saražojot to uzreiz pēc pieprasījuma, bez ilgas uzglabāšanas noliktavā. Saldējums ir ieguvis organiskā produkta sertifikātu jau 1991. gadā, kā arī ISO 9001:2008 un IFS sertifikātus 2013. gadā.
La Via Lattea izmeklētās sastāvdaļas un rūpes par recepšu nemainīgumu rada to izcilo reputāciju, kas tiek spodrināta gadu no gada – 2004. gadā saldējums ieguva reģionālo Slow Food balvu par kvalitāti, bet šo pozīciju atkal nostiprināja 2009. gadā, apliecinot, ka latiņa tiek turēta nemainīgi augstā līmenī.
Šo saldējumu izvēlas lielākie Itālijas premium produktu tirgotāji Eiropā, turklāt La Via Lattea piedāvā arī saldējumu, kas piemērots veģetāriešiem un vegāniem – tas gatavots uz sojas un mandeļu piena bāzes un saldināts ar fruktozi.
Par saldējuma izsmalcināto dabu liecina arī īpašā premium saldējuma līnija, tas tiek tirgota unikālos skārda traukos. Tādus traukus ar saldējumu jūs noteikti ieraudzīsiet slavenajā Itālijas gardēžu supermārketā Eataly. Taču nekas par produktu nerunā labāk kā pats baudītājs, tāpēc pie pirmās iespējas steidziet novērtēt īsta itāļu saldējuma garšu, kurā visā krāšņumā izpaužas šīs saulainās zemes raksturs.