Mums katram ir savas mīļas garšas, pierastas lietas, pārbaudīti produkti, ko ikdienā pērkam un lietojam uzturā. Tās ir mūsu tradīcijas, kas veido to neatkārtojamo, vienreizējo Latvijas garšas izpratni. Šajā mēnesī aicināsim jūs paskatīties uz ierasto citādi un atrast veikalu plauktos jaunus produktus, ierastajām lietām atklāt jaunas garšu šķautnes, izmēģināt vienu otru neierastu recepti vai vienkārši nosvinēt piektdienu ar pašgatavotu vasaras kokteili.
Šis ir svētku mēnesis, kad jauniešu eksāmenu un izlaidumu stress pāraug Līgo un Jāņu trakumā. Vasara ir pilnā plaukumā, prāts atvērts jauniem izaicinājumiem. Kad tad vēl, ja ne tagad aicināt jūs piedzīvojumā atklāt jaunas garšas un jaunus produktus, bet ierastos pagatavot un pasniegt mazliet citādi.
Vasara ir jāsvin katru mīļu dienu, un iemeslu tam nav tālu jāmeklē.
Jau 4. jūnijā – vispasaules Sieru diena. Nosviniet to ar Carozzi sieru daudzveidību. Tikai gorgonzolas tipa Carozzi vien veikalā atradīsiet vismaz četrus veidus. Pamēģiniet un salīdziniet visus, pasniedzot tos ar grilētiem bumbieriem un karamelizētiem valriekstiem.
13. jūnijā – Kapkeiku diena, un varam pačukstēt – SKY konditori gatavo pārsteigumu. Tikai no dabiskām izejvielām, sulīgus un krāsainus četru veidu kapkeikus. Ieprieciniet savus eksāmenu nogurdinātos bērnus vai arī tos, kam jau divas piedzīvojumiem pilnas vasaras brīvlaika nedēļas aiz muguras.
15. un 22. jūnijs – izlaidumu laiks. Varbūt šoreiz ziedu pušķa vietā Gatavots SKY konditoru sarūpēta kūku kaste, pilna ar tik lieliskajām canelés, vai vēl labāk – abi divi: gan ziedi, gan saldumi.
18. jūnijs visā pasaulē oficiāli atzīts par Pikniku dienu. Grēks nepievienoties, un šī ir īstā reize nobaudīt kādu no trim Gatavots SKY plātsmaizēm. Te nu žēlots nav nekas. Es tās sauktu par konditoru maizītēm, mīklu vajag ar lupu saskatīt, tik bagātīgas ir “virsiņas”.
23. un 24. jūnijs – laiks, kad saules lēktu sagaida visvairāk cilvēku Latvijā. Te nu eksperimentiem lauks plašs. Īstais laiks ierastā šašlika vietā – uzgrilēt Gatavots Sky skumbrijas filejas vai sulīgus laša gabaliņus uz iesmiņiem. Klāt tikai veselīgi un svaigi Gatavots Sky salāti un paštaisīts rabarberu čatnijs. Un kāpēc ierasto Jāņu sieru nepasniegt kā plātsmaizi vai uzcept kā karbonādi.
Šomēnes kārdināsim jūs ar dažu labu netradicionālu recepti un aicināsim piektdienu nosvinēt ar pašgatavotu vasaras kokteili. Un, protams, aicināsim izmēģināt dažādas garšu kombinācijas – zemenes ar rukolu un aprikozes ar kardamonu, rabarberus sāļā čatnijā un grilētu avokado. Kāpēc ne?!
Svinēsim vasaru, svinēsim dzīvi un priecāsimies katru dienu!