SASTĀVDAĻAS
- 400 g mīdiju
- 2 apelsīni
- 2 laimi
- 1 greipfrūts
- 100 g zaļo vīnogu
- 250 g ķirštomātu
- 2 sīpoli
- 90 g brūnā cukura
- 6 filejas anšovu
- 100 g olīvas ar mandelēm
- 30 g rukolas
- Ēdamkarote kaperziedu
- 1/3 čili
- Ēdamkarote extra virgin olīveļļas
- Sarkanvīna etiķis
PAGATAVOŠANA:
- Citrusus izfilē un tad sagriež ripās.
- Pannā ber brūno cukuru un ļauj tam pakust. Tad pievieno sagrieztos citrusus un no abām pusēm tos nokaramelizē.
- To pašu atkārto ar vīnogām, ķirštomātiem un sīpoliem.
- Pēcāk pannā lej atlikušo citrusa sulu, eļļu no anšoviem, pievieno kaperus, ripiņās sagrieztu čili un visbeidzot arī mīdijas. Visu pārlej ar sarkanvīna etiķi un kārtīgi izkarsē. Pašās beigās pievieno olīveļļu.
- Šķīvī kārto rukolu, virsū liek karamelizētos augļus un dārzeņus, tad mīdijas, anšovus un olīvas.
Šie ir karstie mīdiju salāti, kas būs lieliski vasaras svelmē, taču ja pievieno papildus baltvīnu un saldo krējumu, tad šī recepte būs fantastiska arī aukstajos rudens vakaros.