4 porcijām:
- 500 g jēra karbonādes bez ribām
- 2 sīpoli
- 1 fenhelis
- 100 g salātlapu
- 200 g ķiršu tomātiņu
- sāls un melnie pipari
Mērcei:
- 300 ml kazas piena jogurta
- 50 g piparmētru
- 1 svaigs gurķis
- sāls
- citronu un laima sula
Pagatavošana:
- Sīpolus sagriež uz pusēm, fenheli sagriež četrās daļās. Abus dārzeņus apsmērē ar sviestu, apber sāli un liek uz oglēm grilēties. Blakus liek jērgaļu vienā gabalā. Gaļu apcep, atpūtina un pārber ar pipariem un sāli.
- Sagatavo mērci. Jogurtu liek bļodiņā, tam pievieno smalki sakapātas piparmētras. Gurķi nomizo, sagriež mazos gabaliņos un arī pievieno jogurtam. Vēl pieliek sāli un iespiež sulu no puses laima un puses citrona.
- Visu kārto uz šķīvja. Pirmo liek mērci, tad salātlapas, ķiršu tomātiņus, ceptos sīpolus un fenheli un šķēlēs sagrieztu gaļu.