Tuvojoties gada jautrākajiem svētkiem, katras saimnieces pienākums ir galdā celt pašas gatavotus rauga mīklas gaļas pīrādziņus.
1 kg Gatavots Sky rauga mīklas
Ja mīklu gatavo pats:
- 3 ēdamkarotes baltā cukura
- 300 ml silta piena
1 tējkarote sāls
- 500–550 g augstākā labuma kviešu miltu
- 30 ml eļļas, piemēram, vīnogu kauliņu vai neitrālas saulespuķu eļļas
rauga atdzīvināšanai:
- 2 ēdamkarotes silta ūdens
- 50 g svaiga rauga
- 1 tējkarote cukura
- 1 tējkarote miltu
1 ola pīrāgu apziešanai
Pildījumam:
- 250 g kūpinātas gaļas ar treknumiņu
- 1 sīpols
- sāls un svaigi malti melnie pipari
- 2 ēdamkarotes skābā krējuma
- 1 ēdamkarote ķimeņu (pēc izvēles)
Pagatavošana:
- Gaļu sagriež smalkos kubiņos, sīpolu smalki sakapā. Visu sajauc kopā ar sāli un pipariem, skābo krējumu un ķimenēm.
- No mīklas veido desiņu, to sagriež nelielos gabaliņos. No katra gabaliņa izrullē bumbiņu.
- Bumbiņas saspiež pavisam plakanas. Uz katras liek nedaudz gaļas pildījuma un aizspiež malas ciet, lai izveidojas pīrādziņš. Visas “šuves” pīrāgam atstāj apakšpusē.
- Pīrāgus kārto uz cepamās plāts, apziež ar sakultu olu un katrā 2–3 reizes iedur ar dakšiņu, lai labāk cirkulē gaiss.
- Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Cep pīrādziņus 15-20 minūtes līdz zeltaini brūni.